365 Liikeideaa

Kun hyppää oravanpyörästä, muttei ymmärrä lopettaa juoksemista, voi kirjoittaa vaikka tällaisen blogin. Kyllä nyt vuoden jokaiselle päivälle yksi liikeidea irtoaa. Olen vakuuttunut siitä, että tästä tulee hauskaa, vaikken vielä pystykään näkemään mitä järkeä tässä on.

Tyypillinen eurooppalainen ruudinkeksijä

Minulla ei ole intressiä eikä aikaa selvitellä, onko idean jo joku muu jo keksinyt. Hyvän idean todennäköisesti on, onnettomien ideoiden kanssa pidämme aivoriihtä kaksin. Jos astun jonkun varpaille, se on täysin tahatonta ja siksi valitsen katsoa toiseen suuntaan. Suloisessa naiiviudessani kuvittelen todellakin keksiväni kaiken itse.

En katso uutisia tai lue lehtiä – rivien välistä paistava valo on kirkasta ja todellista.

Ideani ovat hukkumaisillaan

Olen tietoinen siitä tosiasiasta, että ideani ovat keskeneräisiä, epäkypsiä ja suuri osa niistä voi olla valtavirran näkökulmasta täysin älyttömiä, mielettömiä jopa. Jokainen idea on hukkumaisillaan, täynnä reikiä. Nämä ideat voidaan tilkitä ja kauhoa kuntoon. Osassa ideoista on enemmän reikää kuin varsinaista pohjaa – silloin voi rakentaa toimivamman version samasta muotista. Joidenkin ideoiden kohdalla tilanne on niin toivoton, että olisi epäinhimillistä rääkkäystä antaa tekohengitystä.

Itsekkyyden hyve

Syvällinen ajatukseni on ihan vaan sylkeä ulos näitä ajatuksia. Motiivini, sikäli se ketään kiinnostaa, on puhtaan itsekäs – haluan idean pois harmaalta kovalevyltäni kuormittamasta rajallista kapasiteettiani. Lisäksi olen itseriittoinen megalomaanikko ja vakuuttunut siitä, että joku muu voisi innostua toteuttamaan jonkun näistä brillianteista päähänpistoistani.

Laatu on lyömätöntä vaikka takuu puuttuukin

Pyrin välttämään itsestäänselvyyksiä ja keskittymään tuotteisiin ja palveluihin, joilla näen olevan jotain uutta ja fantastista tarjottavana. Kuinka fantsuja nämä lopulta ovat, on arvoisan lukijan arvosteltavissa. Tai lukijoiden, jos heitä on kaksi tai useampia.

Kiitos, kun kommentoit. Sinä se et jätä kylmäksi!

Mia

Ps. Anteeksi jo etukäteen kaikkien Järisyttävien Ylisanojen puolesta!

Mainokset