Kuinka moni yrittäjä haaveilee, että voisi vaihteeksi käydä ’ihan vaan töissä’. Yritysleasing mahdollistaa juuri tämän – käyt vain töissä ja ihan kaiken muun rutiinin olet ulkoistanut avainpartnerille.

Kaikki, paitsi yrittäjän ydinosaaminen on ulkoistetun palveluntarjoajan käsissä – myynti, taloushallinto, tietotekniikka jne. Käytännössä kyse voisi olla vähän enemmän arvoa tuottavasta bisneshotellista, jossa perusjuttujen lisäksi olisi tarjolla myös myyntitykkiryhmä, talhaporukka, markkinointi, verkkokaverit, osto-organisaatio – miksei jopa johtoryhmää voisi osittain ulkoistaa.

Vuokraisit siis kaiken epäolennaisen ulos liiketoiminnastasi, tekisit sitä missä olet parhaimmillasi ja tienasisit kuluista huolimatta enemmän. Kelpaisiko?

Yritysleasing -palveluntarjoaja taas menestyisi koordinoimalla ja niputtamalla yrittäjien rutiineja, luomalla yksinkertaiset systeemit ja hankkimalla tehokkaita, kunkin alan ammattilaisia toteuttamaan omaa ydinosaamistaan.

Edistyneempi versio tästä on ulkoistaa tämäkin alihankkijoille ja keskittyä realisoimaan ja koordinoimaan yrittäjien palveluita. Kun maine ja myynti on kunnossa, toimeksiantajayrittäjiä tuskin kovasti kiinnostaa mistä tai miten se on tuotettu.

”Where do I sign, Angel?”